ibiza duiken
IBIZA DUIKEN - Alles over DUIKEN op Ibiza!  ibiza duiken

Ibiza DuikenIbiza Duik excursiesIbiza Duiklessen

IBIZA DUIKEN

Een van de ontelbare redenen om Ibiza te bezoeken is de mogelijkheid om er te duiken in het kristalheldere water dat het mooie eiland omgeeft. Het is absoluut een ervaring om nooit te vergeten!
Tussen het duiken door kun je de fantastische kreken en baaien verkennen die verborgen liggen langs de 200 km lange kustlijn van het eiland. Deze baaien worden al honderden jaren gebruikt om een boot voor anker te leggen.

Duiklocaties IbizaDuikomstandigheden IbizaOnderwater Aquarium voor duikinstructiesAvontuurlijke duiktochten op Ibiza

Ibiza heeft vele verschillende, en stuk voor stuk prachtige, locaties om te oefenen in snorkelen en duiken.
De ongeoefende duiker, zowel als de zeer ervaren duiker, komen op Ibiza volledig aan hun trekken.
Er zijn zeer vele duikscholen op Ibiza, voor elk niveau.
Allen met zeer ervaren en enthousiaste duik-instructeurs die uw veiligheid onder alle omstandigheden waarborgen. Ook de materialen die gebruikt worden voldoen altijd aan de hoogste eisen.
De jarenlange ervaring van de duikscholen, en het feit dat zij de wateren rond Ibiza op hun duimpje kennen staan garant voor een duik ervaring die telkens weer nieuw is.

U duikt slechts 1 maal op een locatie, en de volgende keer brengt men u naar een andere, prachtige plek waar u wederom van de onderwaterwereld kunt genieten.
Enkele oude wrakken op de zeebodem maken uw duik-ervaringen nog veel spannender.

Duiken op IbizaGrotduiken IbizaDuik expedities Ibizagrotduiken op Ibiza

Een van de mooiste duiklocaties ligt ten westen van het eiland en geeft direct toegang tot het Zee Natuurreservaat van Cala d Hort en een aantal kleine eilandjes in deze omgeving.
Maar natuurlijk zijn er meerdere prachtige duiklocaties rond Ibiza, zoals: Playa den Bossa, Cala Llonga en Port d Es Torrent.
Ook bestaat de mogelijkheid tot grot-duiken (cave diving), waarbij u in de gelegenheid bent de grotten onder water te bewonderen zodat u zelf kunt ervaren hoe het in de grotten zoet water regent.
Het is eenvoudigweg magisch om boven te komen in een luchtkamer van een druipsteengrot en dan boven je hoofd de indrukwekkende stalagtieten te zien.
Bij het grotduiken worden uiteraard de nodige veiligheidsmaatregelen genomen, zoals touwen en lampen, zodat de weg terug naar buiten ook weer te vinden is.
Grot-duiktochten zijn ook voor beginnnende duikers mogelijk gemaakt.

Duiken op IbizaGrotduiken IbizaDuiken Ibizascheepwrakken duiken bij Ibiza

Uiteraard zijn de goed onderhouden boten van de duikscholen van Ibiza stuk voor stuk uitgerust met alle moderne communicatie apparatuur, ook weer om ieders veiligheid te kunnen waarborgen.
Ook belangrijk om te weten is, dat de duikscholen onder strenge controle staan om te voorkomen dat de onderwaterwereld in de riffen en grotten van de wateren rond ibiza, in tact blijft en niet door onwetende, of baldadige duikers vernield zullen worden.
De riffen rond het eiland zijn dan ook een prachtige plek om te verkennen en om met de vissen te zwemmen. Een duikexcursie, in de wateren rond IBIZA, bied daartoe een geweldige gelegenheid.

Onderwaterleven ontdekken tijdens duiken op IbizaSnorkelen op Ibiza

De watertemperatuur rond Ibiza is in de zomer is 28C en in de winter 14C en het zicht onder water varieert tussen 20 en 40 meter, afhankelijk van de stroming.

Al met al maken deze uiterst ideale omstandigheden van Ibiza een absolute toplocatie om te duiken.

IBIZA DUIKEN

Ibiza 4 all, Compleet overzicht met alles over duiken op Ibiza.
2006 - 2018 ibiza4all.org